Wikiknihy:Klub: Rozdiel medzi revíziami

Smazaný obsah Přidaný obsah
Značka: doručenie hromadnej správy
Značka: doručenie hromadnej správy
Riadok 3 048:
If you want to know more about the [[m:WMDE_Technical_Wishes/Move_files_to_Commons|FileImporter extension]] or the [[m:WMDE_Technical_Wishes|Technical Wishes Project]], follow the links. --For the Technical Wishes Team: </div>[[User:Max Klemm (WMDE)|Max Klemm (WMDE)]] 09:14, 6. august 2020 (UTC)
<!-- Zprávu zaslal Uživatel:Max Klemm (WMDE)@metawiki pomocí seznamu na https://meta.wikimedia.org/w/index.php?title=WMDE_Technical_Wishes/Technical_Wishes_News_list_all_village_pumps&oldid=20343133 -->
 
== Important: maintenance operation on September 1st ==
 
<div class="plainlinks mw-content-ltr" lang="sk" dir="ltr"><div class="plainlinks">
 
[[:m:Special:MyLanguage/Tech/Server switch 2020|Prečítajte si túto správu v inom jazyku]]
 
[[foundation:|Nadácia Wikimedia]] bude testovať svoje sekundárne dátové centrum. To zaistí, že Wikipedia a ďalšie Wikimedia stránky zostanú online aj v prípade katastrofy. Aby sme sa uistili, že všetko funguje, technické oddelenie Wikimedie potrebuje vykonať naplánovaný test. Tento test ukáže, či dokážu spoľahlivo prepnúť s jedného dátového centra do druhého. Na riešenie akýchkoľvek neočakávaných problémov a na prípravu testu je potrebných mnoho tímov.
 
Všetka prevádzka bude prepnutá do sekundárneho dátového centra '''v utorok 1. septembra 2020'''.
 
Kvôli istým obmedzeniam v [[mw:Manual:What is MediaWiki?|MediaWiki]] sa žial musia všetky editácie počas prepínania zastaviť. Ospravedlňujeme sa za túto nepríjemnosť a pracujeme na tom, aby sme ju v budúcnosti minimalizovali.
 
'''Na krátku dobu budete môcť všetky wiki čítať, nie však upravovať.'''
 
*V utotok 1. septembra nebudete môcť najviac hodinu upravovať. Test sa začne o [https://www.timeanddate.com/worldclock/fixedtime.html?iso=20200901T14 16:00 SELČ] (14:00 UTC, 15:00 BST, 10:00 EDT, 19:30 IST, 07:00 PDT, 23:00 JST, a na Novom Zélande o 02:00 NZST stredu 2. septembra).
*Ak sa počas tejto doby pokúsite upravovať alebo úpravy ukladať, zobrazí sa vám hlásenie o chybe. Dúfame, že počas týchto minút nedôjde k strate žiadnych editácií, nemôžeme to však zaručiť. Ak uvidíte hlásene o chybe, počkajte prosím kým sa všetko nevráti do normálu. Potom by ste mali byť schopný uložiť svoje úpravy. Doporučujeme však, aby ste si najskôr urobili kópiu vašich úprav, len pre istotu.
 
''Ďalšie dôsledky'':
 
*Úlohy na pozadí budú pomalšie a niektoré môžu byť vynechané. Červené odkazy sa môžu aktualizovať pomalšie než zvyčajne. Ak vytvoríte článok, ktorý má už odkaz niekde inde, odkaz zostane červený dlhšie než zvyčajne. Niektoré dlho bežiace skripty budú musieť byť zastavené.
*Kódovania budú v týždni 1. septembra 2020 pozastavené. Nedôjde k nasadzovaniu nepotrebných kódov.
 
V prípade potreby môže byť tento projekt odložený. Môžete si [[wikitech:Switch Datacenter#Schedule for 2020 switch|prečítať rozpis na wikitech.wikimedia.org]]. Akékoľvek zmeny budú oznámené v rozpise. O tejto udalosti bude viacej oznámení. '''Prosím zdieľajte tieto informácie so svojou komunitou.'''
</div></div> <span dir=ltr>[[m:User:Trizek (WMF)|Trizek (WMF)]] ([[m:User talk:Trizek (WMF)|talk]])</span> 13:48, 26. august 2020 (UTC)
<!-- Zprávu zaslal Uživatel:Trizek (WMF)@metawiki pomocí seznamu na https://meta.wikimedia.org/w/index.php?title=Distribution_list/Global_message_delivery&oldid=20384955 -->